Knekkebrød er både sunt og godt, og faktisk er det heller ikke vanskelig å lage fra bunn av.
Man sparer også en del penger på å lage dem selv, fremfor å kjøpe de små pakkene med ordentlige sunne knekkebrød på butikken.
Denne oppskriften gir tynne og crispy knekkebrød og er veldig gode på smak.
3 dl sammalt rug, grovmalt
1 dl chiafrø
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner
1 dl knuste linfrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl knuste valnøtter
1 ts havsalt/urtesalt
7,5 dl vann (gjerne med kullsyre)
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Mål opp og rør de tørre ingrediensene godt sammen. Tilsett deretter vannet. Om du har vann med kullsyre så bruk gjerne dette da det skal gi ekstra sprø knekkebrød.
Rør det hele sammen slik at alt blir godt blandet. Massen skal bli litt «grøtete».
Fordel røren på tre bakepapirkledde stekebrett.
Bruk en slikkepott eller lignende og stryk røren jevnt utover.
For å få et vellykket restultat er dette viktig, hvis ikke kan knekkebrødene bli ujevnt stekt og da ender du opp med noen brente knekkebrød, mens resten blir myke. Det kan derfor være lurt å invistere litt ekstra tid på dette. Et godt tips er og egge en oppklipt brødpose (plastikk) over massen og kjevle lett over. Da blir det jevnt før du setter den inn i ovnen.
Strø gjerne litt ekstra frø/kjerner/maldonsalt over å stek knekkebrødene på 160 grader. Sett alle brettene i ovnen samtidig å la dem først steke i ca 10 minutter. Bruk en kniv eller et pizzahjul og del opp i passende biter. For eksempel 4 x 5 biter på hvert brett, tilsammen 60 knekkebrød.
Sett brettene tilbake i ovnen og bytt plass ca hvert 15-20 minutt. Knekkebrødene er ferdige etter ca 60-70 minutter total steketid, men dette varierer fra ovn til ovn så på slutten av steketiden er det viktig å følge med.
Kos deg med deilige knekkebrød!




Wow! Dette skal prøves!! Ser kjempe godt ut