Sunnere frokostpannekaker med banan
Pannekaker er ingen vanskelig sak å lage sunnere.
Dette kan enkelt gjøres ved å for eksempel bytte ut lyst mel med grovere meltyper, begrense eller unngå hvitt raffinert sukker og tilsette mindre smør.
Smaken blir likevel kjempe god og de passer vel så godt i hverdagen som i helgen.
Denne oppskriften er like enkel og rask å lage og smaker minst like godt som tradisjonelle pannekaker.

Oppskrift:
- 25 g sammalt speltmel
- 25 g havremel
- 2-3 modne bananer (ikke overmodne, da det kan gi en dominerende smak på pannekakene)
- 1 ts bakepulver
- 4 egg
- 50 ml valgfri melk
- 25 g olje eller smeltet smør
- En klype salt
Slik gjør du:
Finn frem en bolle og mos bananen med en gaffel eller bruk en mikser. Tilsett eggene og visp dem sammen. TIlsett melk og olje.
Bland sammen det tørre og sikt dette inn. Visp det hele godt sammen slik at røren danner litt luftbobler. Røren skal være litt tykk.
La røren svelle i 20 minutter.
Stek pannekakene på medium varme.
Oppskriften gir 10-12 små pannekaker.
Gode alternativ til topping på pannekakene kan være friske bær/hjemmelaget syltetøy, kalorifritt sukker, lønnesirup eller honning.
* Et tips for å få luftere pannekaker er å tilsette litt farris oppi røren.